Практичне завдання: створити нову презентацію. На одному слайді зробити напис: "Кіностудія "Своя назва"* Напис анімувати ("вхід" (обрати будь-який ефект анімації), "вихід" (обрати будь-який ефект анімації)
Українська література. Тема:Станіслав Чернілевський. «Теплота родинногоінтиму».«Забула внучка в баби черевички». Віршові розміри:ямб і хорей 1. Після прослуханого уроку виконайте тести. Розв’язування тестових завдань «Теплота родинного інтиму»1. Досвітокще на шибках не:а) не з’явився; б)не зарожевів; в) не скрес.2. Чим матиприв’язала до небес хату?а) Золотимланцюжком; б) мотузочком диму; в) родинним теплом.3. Полум’я впечі гуляє по гіллю:а) із задоволенням;б) жваво; в) весело.4.Продовжіть фразу з поезії:Ковдрою закутуючи плечі, Мати не пита, …а) чи не болить що;б) чому не сплю; в) чи буду їсти.5. У поезіїС. Чернілевький згадує про:а) те, якбув маленькою дитиною; б) шкільні роки; в) перше кохання.6. Вогонь утворі названий:а) світанковим,маминим; б) світлим і чарівним; в) родинним і щасливим.7. Душамаленького поета світліє:а) передднем; б) коли відчуває радість від будь-чого; в) при отриманні цікавого подарунка. «Забула внучка в баби черевички…»1. Від’їздвнучки був пов’язаний:а) із тим, щодівчинці набридло перебувати вселі; б) закінченням літа; в) терміновим лікуванням.2. Якийхудожній засіб використано поетом у рядку: «Перекотилось літо за село»?а) Порівняння; б) епітет; в) метафору.3. Якимтранспортом скористалася внучка, від’їжджаючи від бабусі?а) Бензовозом;б) пароплавом; в) літаком.4. Післявід’їзду внучки бабуся, стоячи, хустинкою витирала сльози через:а) клопіт, який їйзавдано дитиною; б) власне горе, самотність; в) сум з приводу розлучення.5. Як утворі названо зорі?а)Смарагдами; б) жаровичками; в) блискавками.
2. За поданим алгоритмом визначте віршовий розмір вірша
Запиши перші два рядки вірша
Розстав наголоси у словах. ...
Також пам'ятай про бічні наголоси. ...
Випиши поруч із ряками ритмічну структуру вірша, позначаючи всі (і наголошені, і ненаголошені) склади
Знайди систему у повторенні наголошених і ненаголошених складів
Визнач віршовий розмір Еней був парубок моторний І хлопець хоть куди козак, Удавсь на всеє зле проворний, Завзятіший од всіх бурлак…
ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: Готуватися до контрольної роботи. Повторити $24-31. Працювати з атласом, контурною картою. Виконати усі завдання які я задавала на минулих уроках.