Зарубіжна література Тема: Англія. Оскар Уальд. "Портрет Доріана Грея" Посилання на текст - https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=21
Домашнє завдання: 1. Виконати тест по біографії О.Уальда, правильні відповіді записати в зошит, виконану роботу надіслати на вайбер 2. Записати композицію роману, розгорнуто подати розділ "Розвиток дії" 3. Виписати три афоризми з передмови до роману, пояснити, як ви їх розумієтє (письмово)
02.02.2022 Географія Тема: Практична робота № 5 "Складання картосхеми типології країн Америки за рівнем економічного розвитку" Д/З: читати переказувати пар. 32, 33, завдання з практичної роботи на вашій електронній пошті.
02.02.2022 Захист України (дівчата) Тема: Поняття про термінальний стан та його періоди. Клінічна смерть, ознаки та тривалість. Біологічна смерть, ознаки.
Українська мова Прислівя, приказки, крилаті вислови Вивчи Прислів'я — короткий влучний вислів, що у формі логічно завершеного мовного судження з висновком різнобічно відтворює різноманітні сфери життя людини й суспільства. Прислів'я, як правило, мають повчальний характер: Згаяного часу і конем не доженеш. Згода будує, а незгода руйнує. Хто багато обіцяє, той рідко слова дотримує.Приказка — короткий сталий образний вислів констатувального характеру, що має одночленну будову, нерідко становить частину прислів'я, але без висновку. Приказка дає образну характеристику певного явища: Набалакав — і в торбу не забереш.
Влучні вислови видатних осіб, цитати з літературних та інших творів, назви літературних, історичних і міфологічних персонажів та реалій, які набули узагальненого значення і часто повторюються в мовленні, прийнято називати крилатими. Мовним вираження світогляду українського народу вважають стійкі народні порівняння. Вродливу дівчину називають так: як сонце, зіронька на небі, гарна як квітка навесні (в полі, лузі), як маків цвіт, гарна мов змальована. Вродливий хлопець - гарний як вогонь (іскра, сіно в годину) Приповідка — жартівливий вислів, переважно у віршованій формі; те саме, що приказка. У фразелогізмах-побажаннях виражені поетичнiсть, виразнiсть художнього свiтосприйняття i тонкої життєвої спостережливостi.
04.02.2022 Біологія Тема: Організація спадкового матеріалу еукаріотичної клітини та його реалізація. Регуляція активності генів в еукаріотичній клітині. Переглянути відео